Caféträff Östra Götaland

Lördagen den 24 februari samlades en liten skara vid Flygvapenmuseet på Malmslätt söder om Linköping.

Män runt ett bord.
På bild från vänster: Kaij Jonsson, Tapio Sulasalmi, Göran Erjeby samt Henrik Svensson.

Det låg behagligt vårväder i luften. Solen ansträngde sig för att ge lite värme åt fyra förväntansfulla medlemmar som stod utanför entrén. När väl portarna öppnades klev vi in på caféet i Flygvapenmuseets lokaler. Vi fick sitta ganska ostörda medan det strömmade in barnfamiljer som välkomnades av Starwars-figurer så som R2-D2 och Stormtrooper. Vi var inte riktigt på den våglängden. Vi ville vara mer jordnära och snacka hoj och samtidigt njuta av fikat. Och det gjorde vi. Snacket gick och det var trivsamt då vårt intresse förenar oss så väl.

Efter dryga timmen kändes det att sätesmusklerna behövde omväxling. Det låg ju nära till hands att följa barnfamiljernas exempel och lyfta blicken mot olika sorters luftfarkoster. Men ett inlägg från Linköpingsgrabbarna fick oss på andra tankar. Då vi spånade lite kring dessa träffar och olika utflyktsmål åkte vi till ett garage där det fanns en hel del ögongodis. Det fanns åkdon i mint condition till projekt som behövde extra handpåläggning. Vissa av projekten verkade vara livslånga.

Det vore trevligt att hitta någon plats för garageträffar. Den som vi besökte skulle passa väl. Då stället inte enbart är för de som kör veteran-hojar och att vi inte direkt har äganderätten till lokalen behöver vi fundera lite till innan vi spikar regionens första garageträff. Vi får återkomma i ärendet. Tar gärna emot förslag i denna riktning. Efter en rundtur och en del dreglande i garaget kände vi oss nöjda med årets första träff. Det gav mersmak.

Henrik Svensson har ett av sina projekt i garaget som besöktes
Lite förhandssmak från garaget vi besökte.

Publicerat

i

av

Etiketter: