Classic Honda Club Sweden

Classic Honda Club Sweden (CHCS) bildades som en ideell förening år 1995 av ett antal Honda-entusiaster. Klubbens syfte är att bevara klassiska Hondamotorcyklar som är 30 år och äldre. Alla med intresse för dessa Hondamotorcyklar är välkomna till klubben.

CHCS är en stor klubb med över tusen medlemmar och rymmer allt ifrån nybörjare till experter, både när det gäller motorcyklar i allmänhet och Honda i synnerhet. Medlemmarnas egna motorcyklar omfattar en stor del av Hondas modellprogram och innehåller allt ifrån cyklar i originalskick, patinerat bruksskick till ombyggda cyklar som t.ex. caféracers och choppers, vilka ofta speglar medlemmarnas eget intresse från den tid det begav sig.

Några kör sina motorcyklar mycket, medan andra tycker att det är roligast att renovera och skruva hemma i garaget. En del medlemmar äger själva ingen motorcykel men är med i klubben för sitt stora intresse för klassiska motorcyklar. Oavsett inriktning finns det något för alla i klubben.

Classic Honda Magazine

Klubben ger ut en klubbtidning, Classic Honda Magazine (CHM), med fyra nummer per år. Tidningen är för medlemmar och av medlemmar. I den kan du hitta träffreportage, intervjuer med intressanta personer, reseberättelser, mekarartiklar, artiklar om Classic racing m.m. Givetvis finns även information om klubbens verksamhet, en köp-sälj-byt-sida, klubbshop och inbjudningar till olika träffar bara för att nämna något av allt det som du kan läsa om i tidningen. Ambitionen är att CHM ska spegla medlemmarnas olika intressen och aktiviteter samt att den ska innehålla reportage om det som sker inom klubben, oavsett om det är centrala eller lokala aktiviteter.

Hemsidan – www.classichonda.se

www.classichonda.se, är klubbens officiella hemsida. Här finner du all information om klubben och dess aktiviteter med artiklar och reportage från klubbens löpande verksamhet.

På klubbshopssidan har du möjlighet att köpa varor med anknytning till klubben, t.ex. T-shirts, kepsar och mycket annat.  Det finns också Köp-sälj-byt-annonser, där det går att hitta fynd till salu, men också en möjlighet att lägga ut egna motorcyklar, reservdelar m.m. till försäljning/byte.

För den som önskar bli medlem i klubben, är det enkelt att anmäla sig via formulär som finns på hemsidan.

Facebook

Klubbens Facebooksida, www.facebook.com/classichondaclubsweden, är en kompletterande digital mötesplats för medlemmar. Här har du möjlighet att kommunicera om allt möjligt med likasinnade.

Träffar

Att träffas i verkliga livet är ofta det bästa sättet att lära känna likasinnade klubbkamrater. I klubbens regi arrangeras därför ett antal träffar varje år.

Vid större träffar är arrangemangen mer omfattande och innehåller ofta bokade aktiviteter som exempelvis intressanta studiebesök som en del av en upplagd mc-åktur i sköna omgivningar. Sådana träffar hålls ofta över veckoslut och innebär oftast övernattningar. I samband med större träffar delas också ut priser, som t.ex. ”Träffens hoj” och längsta färdsträcka.

Klubben arrangerar även mer lokala aktiviteter som t.ex. garageträffar, små dags- eller kvällsutflykter på kurviga vägar och fikaträffar. Sådana aktiviteter sköts oftast av klubbens regionansvariga som med jämna mellanrum bjuder in medlemmarna i närområdet.

Aktiviteterna har en avslappnad attityd och hög trivselfaktor! Mycket snack blir det och naturligtvis handlar en hel del av detta om våra motorcyklar.
När vi kommer körande på lång rad med våra klassiska Hondor eller parkerar vid något mål efter vägen, väcker det alltid uppmärksamhet hos allmänheten. Det är många som har en relation till dessa klassiska motorcyklar med sin stora spännvidd med alltifrån 60-talsmodeller till de som ”bara” är 30 år gamla. Det är naturligtvis tillåtet att som medlem komma till våra träffar med nyare cyklar också. Det viktiga är att vi träffas och umgås på ett gemytligt sätt, kopplat till vårt gemensamma intresse.
Förutom ovan nämnda träffar deltar klubben även i andra typer av arrangemang, som MC Mässan i Stockholm och Göteborg, Nostalgia Festival och liknande större mässor och arrangemang. De utgör också fina tillfällen att träffa klubbkamrater för trevlig samvaro och mc-snack.